Oglasi - Advertisement

U veseloj atmosferi, rezidenciju Dragane Mirković ovog Uskrsa krasi obilje svečanog ukrasa i raskošne večere. Povodom obilježavanja ovog značajnog događaja, Dragana Mirković, zajedno sa svojim sinom i kćerkom, snimila je kolekciju fotografija u živopisnoj pozadini svog veličanstvenog prebivališta.

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

U obiteljskim portretima trojac se odlučio za stilizirane kombinacije u raznim nijansama bijele boje, namjerno izostavljajući Tonija Bijelića iz kadra.

Ne treba čuditi izostanak pjevačice koja je u ožujku javno izjavila da raskine svoj dugogodišnji brak. Početkom svibnja renomirana folk pjevačica započela je mjesec s prepunim dnevnim redom. Naime, organizirala je i sudjelovala na dva dobrotvorna koncerta u Zagrebu 3. i 4. svibnja, a potom je otputovala u Beč kako bi zajedno s Markom i Manuelom sudjelovala na fešti.

Uprkos nepovoljnim okolnostima koje su pokvarile početak godine, Uskrs u kući Dragane Mirković ima poseban značaj, simbol sreće, ljubavi i velikodušnosti. S velikim uzbuđenjem Dragana Mirković je na svom Instagramu podijelila svoje oduševljenje izvanrednim poklonom koji je dobila dan ranije, poželjevši svima sretan Uskrs. U okvirima ovalnog oblika, koji podsjećaju na jaja, nalaze se drage fotografije Dragane s kćeri i sinom, uz slike nje same. Zanimljivo je da na ovim snimkama nema Tonija u tragovima, što sugerira da se njegova odsutnost proteže izvan fizičkog svijeta.

  • Rođena 18. siječnja 1968. u Kasidolu kraj Požarevca, Dragana Mirković učvrstila je svoj status istaknute ličnosti balkanskog pop-folk žanra. S impresivnim rekordom prodaje od gotovo 10 milijuna albuma, suvereno je vladala glazbenom industrijom tijekom 80-ih i 90-ih godina, zasluživši titulu jednog od najprodavanijih izvođača u bivšoj Jugoslaviji i Bugarskoj. Njezina popularnost nadilazi granice, a dokaz su njeni rasprodani koncerti u Bugarskoj, Rumunjskoj i Bosni. Posebno je istaknuto da je prva srpska pjevačica koja je predvodila veliki solistički koncert u Turskoj.

Ne samo da je Dragana postigla veliki uspjeh u glazbenoj industriji, već je stekla slavu i svojim revolucionarnim glazbenim spotovima i zamršenim plesnim točkama. Osim toga, otisnula se iu svijet glume, osiguravši zapažene uloge u filmovima, a ponosna je vlasnica i televizije “DM Sat”. Ugledna publikacija “Billboard” uspoređivala je njezin utjecaj s utjecajem kultnih umjetnica poput Madonne i Lady Gage, dok je u Srbiji od milja nazivaju “kraljicom pop glazbe” ili “svjetlom s Kasidola”. To joj je poslužilo kao inspiracija za album “Luče moje” iz 2006. godine.

Dragana Mirković, rođena 18. siječnja 1968. u Požarevcu, imala je privilegiju odrastati u Kasidolu, šarmantnom gradiću u blizini svog rodnog mjesta, gdje je bila okružena svojom šesteročlanom obitelji. Njezino upoznavanje sa svijetom glazbe može se pratiti unatrag do ranih godina, posebno kroz njezine interakcije s djedom Dragutinom, čije je očaravajuće umijeće sviranja harmonike u njoj probudilo duboku ljubav prema glazbi. Već s nepunih pet godina Dragana je pokazala svoj glazbeni talent u nastajanju bez muke svladavši i izvodeći svoju prvu pjesmu Devojka sokolu zulum čila.

Njezine iznimne vještine prikazane su na raznim lokalnim natjecanjima, zaokupivši interes ljudi iz industrije. Među njima je renomirana tvrtka Diskos uočila njezin golemi potencijal i s njom produžila diskografski ugovor. U suradnji s Novicom Uroševićem, njezin debitantski album predstavljen je u travnju 1984., brzo je stekao široko priznanje i komercijalni uspjeh, s impresivnih 160.000 prodanih primjeraka.

  • Krajem 1984. godine prvi put je krasila televizijski ekran tijekom “Novogodišnje folk parade” gdje je imala čast nastupiti uz 12 cijenjenih pjevača narodne glazbe tog vremena. Nakon početnog trijumfa, ponovno je udružila snage s Novicom Uroševićem za svoj drugi studijski album, koji se pojavio na policama 1985. godine i pobrao podjednako priznanje, učvrstivši svoj položaj u glazbenom svijetu.
Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here