Oglasi - Advertisement

Unatoč brojnim nedaćama, jedna bosanska obitelj ostala je otporna i nastavlja se boriti s nepokolebljivom odlučnošću, poput lavovske. Naime, Enes Mujakić i Arifa Kendić doživjeli su značajnu promjenu u svojim životima. Enes, porijeklom iz Bosne, uživao je u tipičnom djetinjstvu do sedme godine 2007. godine. On i Arifa imali su ispunjen zajednički život, odgajali su dvoje djece i ništa im nije nedostajalo.

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

  • Ipak, ispod površine ovog naizgled idiličnog postojanja pojavila se zabrinjavajuća stvarnost. Arifa je razotkrila brojne izvanbračne veze svog supruga, do te mjere da su im se neke od tih ljubavnica pojavile i na kućnom pragu. Dok sam ga posjećivao u bolnici nakon povratka iz Rijeke, načuo sam razgovor u obližnjem kafiću. Vlasnik kafića je spomenuo da je Enesova supruga bila bijesna i upozorila je da će fizički nauditi svima koji su s njim povezani. Kao odgovor, povikala je, izražavajući vlastiti bijes.

Prišla mi je i otkrila da je Enesova ljubavnica i da živi s njim. U naletu bijesa, uzvratio sam, nazivajući je jednom od njegovih ljubavnica. Sarkastično sam sugerirala da i ona dođe kući i brine se za njega jer je u pelenama. Ja sam implicirao da ju je Enes financijski podržao i sve joj osigurao. I samo da je utješim, uvjerio sam je da nije jedina koja je u vezi s njim. Iako možda nije bio privlačan, njegovo je bogatstvo privuklo mnoge. Njihove živote zauvijek je promijenio neočekivani događaj.

  • Dugo vremena Enes je bio nevjernik u svom braku, dok je uživao u lagodnom životu. Međutim, sve se promijenilo kada je doživio transformativni incident. Točnije, strmoglavio se s visine od devet metara sa zgrade i sudario se s neumoljivom površinom betona. Događaji koji su se odvijali ostavili su me zbunjenim. Kad sam ga pogledao, nisam mogao prepoznati osobu ispred sebe. Ten mu je poprimio plavu nijansu, a oko glave je imao omotanu gumu.

Osobno sam svjedočio kako ga je medicinski tim oživljavao u tri odvojena navrata uz pomoć elektrošokova. Intenzitet situacije izazvao je ubrzani rad mog srca i osjetio sam kako me preplavljuje osjećaj gušenja. Razvod mi više nije bio na umu, jer je moja prethodna odlučnost da ga ostavim potpuno nestala. Arifa prepričava opsežnu listu ozljeda koje je zadobio dotični: šest slomljenih rebara, potres bubrega, fraktura vilice i ukupno 14 dijagnoza. Međutim, težina ozljeda glave nadmašuje sve ostale, zbog čega se završetak sudskog postupka odugovlači.

  • Medicinski stručnjaci tvrde da fraktura lubanje nije mogla biti uzrokovana samo padom, sugerirajući da je prije incidenta udaren nekim predmetom. Prednji dio njegove lubanje potpuno je uklonjen, što je navelo jednog svjedoka da otkrije da je njegov poslodavac koristio stezaljku da ga udari prije nego što je pao. Arifa je čvrstog uvjerenja da sam pad ne bi imao tako teške posljedice. Tijekom putovanja vlakom susreli su se s još jednom nesrećom koja ih je dovela opasno blizu ruba smrti.

Arifa je ispričala mučan događaj dok smo izlazili iz vlaka, koji je naglo stao i potom nastavio putovanje. U tom trenutku moj je sin neočekivano iskočio iz vlaka, natjeravši me da instinktivno skočim za njim. Srce mi je tuklo dok sam ga gledao kako leži na tračnicama ispod. Po dolasku u bolnicu, neurokirurg je donio iznenađujuće otkriće – nikada se prije nije susreo s takvim slučajem, jer bi obično svatko tko padne s vlaka u pokretu zadobio ozljede koje onesposobljavaju. Unatoč nizu nesretnih nesreća koje je doživjela, Arifa je izjavila da su uspjeli ustrajati i sada joj je najveći prioritet oporavak njezina supruga.

  • Njegov oporavak i dobrobit od velike su mi važnosti. Vjerujem da postoji viša sila, možda Bog, koja dirigira tijek i ishod događaja. Unatoč činjenici da je bilo pojedinaca koji su planirali moju smrt, ja danas stojim ovdje, živ. Zločini koji su počinjeni nad nama, posebno zlostavljanje moje djece tijekom školovanja u osnovnoj i srednjoj školi, natjerali su me da ispišem svog sina iz srednje škole. Prema Arifinim riječima, obitelj se i dalje bori s traumom, a djeca često svjedoče očevim epileptičkim epizodama i pružaju joj neprocjenjivu podršku i brigu.
Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here