Oglasi - Advertisement

Pogon pekare AS Dragana Stankovića, partnera voditeljke Jovane Jeremić, izgoreo je, a prema rečima Jovane, procenjena šteta iznosi oko milion i po evra.Ovo je treći put da je pekara poznatog preduzetnika iz Grocke bila meta požara, drugi put u protekla dva meseca, a ukupna procenjena šteta iznosi skoro četiri miliona evra.Jovana se obratila za Kurir i sada tvrdi da postoji mnogo onih koji žele da unište biznis njenog partnera, i da ona zna koji je razlog tome.

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

  • Veza između vatre i srpskog kruha je, kaže Jeremićka, neosporna. Hleb poznat po svom srpskom poreklu i jedinstvenom obliku tri prsta postao je simbol patriotizma zahvaljujući Draganu, strastvenom branitelju srpskog naroda koji neumorno proizvodi hleb u Srbiji. Unatoč višestrukim paljevinama, Jeremicka ističe njihovu nepokolebljivu odlučnost da nastave borbu. Ovaj nedavni incident označava treću sabotažu s kojom su se susreli. Njihov krajnji cilj je osigurati da svi uključeni u pekarsku industriju mogu uzdržavati od proizvodnje i potrošnje kruha.

Prema voditelju, tijekom proteklog mjeseca ponavlja se incident u kojem se svaka tri dana namjerno sijeku kablovi na stroju za rezanje kruha. Ovim činom onemogućuje se isporuka kruha koji je pakiran s prepoznatljivom naljepnicom s tri prsta. Voditelj je čvrstog uvjerenja da ova pojava označava početak sukoba, jer se sumnja da netko namjerno petlja po pakiranju kruha ubacivanjem miša.

Jeremicka je izrazila zabrinutost zbog uznemirujućeg incidenta koji je uključivao umetanje živog miša u nerazrezani paket tost kruha. Prisutnost miša predstavljala je potencijalnu opasnost jer je mogao biti slučajno zarezan zajedno s kruhom tijekom procesa rezanja. Jeremićka je ovaj čin pripisala pokušaju konkurencije da Dragana diskreditira na tržištu. Dok se čekaju službeni rezultati istrage kako bi se utvrdio uzrok požara, Jeremićka je istaknula kako je važno ne donositi prebrze zaključke. No, s obzirom na pritiske s kojima se suočavaju u posljednje vrijeme, Jeremićka je ustvrdila kako su njihove sumnje opravdane.

BONUS TEKST:

U dubinama nepreglednih šuma, gde sunčevi zraci jedva uspevaju da prošapću kroz gustu zelenilu krošnji, leži tajanstvena lepota prirode. Priroda, sa svojom neukrotivom snagom i bezgraničnom kreativnošću, predstavlja izvor inspiracije i čuda za sve one koji zastanu i pokušaju da je shvate.

Od dalekih visoravni do dubokih kanjona, od tropskih prašuma do zaleđenih ledenih polova, priroda obuhvata ne samo raznolikost, već i harmoniju koja leži u skladu svih njenih delova. Svaki list na drvetu, svaki cvet na livadi, svaka kap kiše koja pada na tlo nosi sa sobom priču o neverovatnom sklapanju prirodnih sila koje oblikuju svet oko nas.

Ali priroda nije samo fizička stvarnost koja nas okružuje – ona je i duhovni izvor i izazov za našu maštu i kreativnost. Kroz pesmu ptica u jutarnjoj tišini, kroz miris sveže pokošene trave posle kiše, kroz čaroliju zalaska sunca na horizontu, priroda nas poziva da se povežemo sa dubljim delovima sebe i da istražimo tajne univerzuma.

U svetu u kojem tehnologija sve više dominira, povezujući nas sa virtualnim svetom, priroda ostaje naša najvažnija veza sa stvarnošću. Ona nas podseća na našu korenu povezanost sa zemljom i sa svim živim bićima koja dele ovaj predivni planet sa nama. Kroz susret sa divljinom, sa divlježi planina ili plavetnilom mora, mi se ponovo osećamo kao deo nečega većeg i dubljeg od samih sebe.

Ali priroda nije samo izvor lepote i inspiracije – ona je i izazov koji traži našu pažnju i brigu. Kroz klimatske promene, gubitak biodiverziteta, i zagađenje životne sredine, priroda nas podseća na svoju ranjivost i potrebu da je zaštitimo i sačuvamo za buduće generacije.

Dok se svet oko nas neprestano menja, priroda ostaje konstanta, podsjećajući nas na našu povezanost sa ciklusima života i smrti, rasta i propadanja. Kroz promene godišnjih doba, kroz protok reka i vetrova, priroda nas uči o snazi transformacije i kontinuitetu života.

U završnom analizi, priroda ostaje naša najveća učiteljica i najveći izvor čuda. Kroz njen beskrajan lavirint lepote i tajni, mi nastavljamo da istražujemo i otkrivamo čuda univerzuma, neprestano fascinirani njegovim bogatstvom i složenošću. Neka nas priroda uvek podseća na našu povezanost sa svim oblicima života i na našu odgovornost da je čuvamo i volimo, jer je u njenom zagrljaju leži naša sreća i blagostanje.

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here