Oglasi - Advertisement

Ako ste žena koja prolazi kroz menopauzu i namjeravate smršaviti, postoji hrana koja se toplo preporučuje i može vam pomoći u postizanju vašeg cilja. Ključ trijumfa leži u uključivanju nevjerojatno hranjivih keto namirnica u vaše svakodnevne obroke, a avokado je ultimativno skriveno blago. Brojnim ženama postaje sve veći izazov održati svoju težinu tijekom ove faze života.

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Dok neki pojedinci mogu pripisati izazove s regulacijom tjelesne težine nedovoljnim odlukama o prehrani i nedostatku tjelesne aktivnosti, neophodno je priznati značajan utjecaj koji hormonalne fluktuacije mogu izvršiti na tijelo. Kada se razine estrogena i progesterona smanje, postoji povećana vjerojatnost povećanja tjelesne težine.

Postizanje i održavanje željene tjelesne težine može se postići kroz sveobuhvatnu strategiju koja uključuje odgovarajuće izbore prehrane, redovitu tjelovježbu i režim detoksikacije. Za borbu protiv pretilosti imperativ je izbjegavati određene prehrambene namirnice s visokim udjelom šećera, masti, natrija i brzu hranu. Suprotno tome, postoje određene namirnice koje su posebno korisne za mršavljenje, a najbolji primjer je veličanstveni avokado. Unatoč bogatstvu zdravih masnoća i kalorijskom sadržaju od 234, konzumacija avokada srednje veličine ne pridonosi debljanju.

Uključivanje ove namirnice, koja obiluje esencijalnim nutrijentima, u vaše dnevne obroke omogućuje vam da uživate u prednostima uravnoteženog spoja hranjivih masti i vlakana. Studije su pokazale da ova osebujna kombinacija može učinkovito povećati osjećaj sitosti i smanjiti žudnju, što dovodi do produljenog zadovoljstva.

Prema nalazima nedavne studije, pojedinci koji su redovito uključivali avokado u svoju prehranu uspjeli su uspješno smanjiti ukupnu potrošnju hrane i smanjiti unos kalorija tijekom obroka koji su uključivali ovo hranjivo voće. Posljedično, uspjeli su učinkovito postići svoje željene ciljeve gubitka težine. Nadalje, avokado je općenito priznat zbog svog potencijala za promicanje hormonske ravnoteže, posebno u odnosu na razinu estrogena. Ovo izvanredno voće sadrži manozu, jedinstveni oblik šećera koji pomaže u iskorištavanju inzulina u tijelu, što u konačnici dovodi do smanjenja inzulinske rezistencije.

  • Avokado posjeduje prepoznatljivu mješavinu biljnih masti, vlakana i ugljikohidrata koji učinkovito potiču tijelo da poveća svoju sposobnost sagorijevanja masti. Uključivanje avokada u naš režim prehrane je korisno jer opskrbljuje bitne hranjive tvari poput vlakana, vitamina K, vitamina E, kalija i magnezija, a svi oni doprinose našem cjelokupnom zdravstvenom stanju.

Avokado, voće koje obiluje kalijem i magnezijem, sadrži bitne elemente koji pomažu u regulaciji krvnog tlaka i podržavaju pravilno funkcioniranje živčanog sustava. Za održavanje optimalnog zdravlja i funkcionalnosti, ključno je da imunološki sustav ima odgovarajuću opskrbu ključnim vitaminima poput C, E i B6.

Vitamin K posebno je važan u promicanju jakih kostiju jer usporava gubitak koštane mase, poboljšava apsorpciju kalcija i smanjuje izlučivanje kalcija mokraćom, učinkovito štiteći od osteoporoze. Štoviše, dovoljan unos folata neophodan je za zdravu trudnoću.

  • Uključivanjem avokada u našu svakodnevnu prehranu možemo ispuniti približno 30% preporučenog unosa folata, vitalnog nutrijenta koji ima ključnu ulogu u smanjenju rizika od pobačaja i oštećenja neuralne cijevi kod fetusa u razvoju. Osim toga, avokado obiluje karotenoidima, koji djeluju kao jaki antioksidansi, štite od oksidativnog stresa i poboljšavaju kognitivnu funkciju i dobrobit kardiovaskularnog sustava.

Prisutnost mononezasićenih masnih kiselina u avokadu olakšava apsorpciju hranjivih tvari topivih u mastima i fitokemikalija, čime se promiče cjelokupno zdravlje. Uključivanje vitamina, minerala, masti i biljnih vlakana u prehranu također može doprinijeti dobrobiti kardiovaskularnog sustava. Osim toga, uključivanje avokada u redovitu i umjerenu rutinu konzumiranja može pomoći u održavanju optimalne razine ukupnog kolesterola u krvi, zahvaljujući prirodnom biljnom sterolu beta sitosterolu.

Nadalje, dokazano je da uključivanje avokada u nečiji režim prehrane poboljšava optimalni profil lipida u krvi smanjujući razine LDL kolesterola i triglicerida, dok istodobno podiže razine HDL kolesterola. Studije pokazuju da osobe s povišenim HDL kolesterolom koje konzumiraju avokado imaju smanjen rizik od razvoja metaboličkog sindroma, prekomjerne težine ili povišenog BMI. Uspoređujući avokado s drugim voćem, postaje vidljivo da avokado ima minimalan udio šećera i nizak glikemijski indeks.

  • Avokado, budući da je bogat vlaknima, igra ključnu ulogu u regulaciji težine i pomaže u mršavljenju. Ova vrijedna prehrambena komponenta ne samo da podržava probavu, već također pomaže u regulaciji razine šećera u krvi, promiče zdravlje kardiovaskularnog sustava, pa čak i smanjuje vjerojatnost razvoja određenih vrsta raka. Avokado doista pruža široku lepezu prednosti za cjelokupno zdravlje.
Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here