Oglasi - Advertisement

Kad počne vrtlarska sezona, štetnici poput krumpirove zlatice i gusjenice postaju prilično aktivni. Kako bi se borili protiv ovih neugodnosti, mnogi vlasnici kuća pribjegavaju različitim vrstama pesticida. No, danas bismo s vama podijelili jedan potpuno prirodan trik…

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Kako biste zaštitili svoj povrtnjak, voćnjak i rasadnik od lisnih uši, puževa puževa, gusjenica, krumpirovih crva, grinja i gljivica, predstavljamo vam ultimativno rješenje. Ovaj vrlo učinkovit organski insekticid i pesticid učinkovito će zaštititi vaše biljke od štetnika.

Osigurajte sigurnost svojih rajčica, paprika, krastavaca, patlidžana, jagoda, zelenih mahuna i tikvica tako što ćete ih zaštititi od potencijalnih prijetnji. U ovom sveobuhvatnom vodiču demonstrirat ćemo korak po korak proces stvaranja izuzetno snažnog prirodnog insekticida koji eliminira potrebu za kemijskim rješenjima. Odvojite trenutak i pogledajte videozapis s uputama u nastavku koji će vas voditi kroz zadatak.

BONUS:

Pripremite se da vas iznenadi izvanredna tehnika: neotkrivena formula za uzgoj velikih količina krumpira. Ovaj sveobuhvatni priručnik pruža detaljan pregled besprijekornog procesa uzgoja krumpira. Prvi korak je od iznimne važnosti: pažljivo odaberite idealan sjemenski krumpir.

Preporučljivo je odlučiti se za certificirani sjemenski krumpir koji je poznat po izuzetnoj produktivnosti i otpornosti na bolesti. Prije sadnje, pospješite klijanje sjemena krumpira tako da ga pohranite na hladnom i osunčanom mjestu. Sada, obratimo pažnju na pakiranje vaših torbi. Uhvatite vreću i presavijte joj stranice, smanjujući joj visinu za pedeset posto.

Ovom metodom može se olakšati dodavanje tla i sadnja krumpira. Za pravilnu drenažu važno je napraviti više rupa na dnu vreće. Započnite ravnomjernom raspodjelom kombinacije zemlje za posude i komposta ili stajnjaka, dosežući dubinu od otprilike 4-6 inča. Zatim ravnomjerno rasporedite sjemenski krumpir po tlu, pazeći da su međusobno udaljeni oko 5 inča. Količina korištenog sjemena krumpira može varirati ovisno o veličini vrećice, ali preporučljivo je započeti s 3-5 sjemenki.

Da biste započeli proces, stavite sjeme krumpira u zemlju, a zatim ga pokrijte slojem zemlje debljine 4 do 6 inča. Ključno je osigurati da tlo bude dovoljno vlažno, bez pretjerane zasićenosti. Nakon što dovršite ovaj korak, zatvorite spremnik i budite strpljivi dok očekujete rast vaših krumpira. Postupno uključite zemlju u proces prelazeći na korak 5. Kada biljke krumpira dostignu visinu od otprilike 12 inča, pažljivo preklopite stranice vrećice prema gore i dodajte još zemlje da pokrijete bazu biljke. Ponavljajte ovaj postupak dok se vrećica potpuno ne napuni.

Primjenom metode poznate kao “trening” može se stimulirati rast više gomolja duž potopljenih stabljika. Kako bi se postigao optimalan razvoj, ključno je održavati stalnu razinu vlage za krumpir. Redovito zalijevanje, osobito tijekom sušnih razdoblja, je imperativ.

Ako želite, imate mogućnost pospješiti njihov rast primjenom dobro izbalansiranog gnojiva sa sporim otpuštanjem svaka četiri tjedna. Korak 7 podrazumijeva budno praćenje biljaka krumpira na bilo kakve znakove štetnika ili bolesti putem redovitih pregleda. Ključno je ostati na oprezu i odmah reagirati na sve naznake zaraze.

  • Kako bi se riješili problemi koji se obično povezuju s plamenjačom krumpira, preporučljivo je odabrati sorte krumpira koje su otporne na ove probleme i potiču odgovarajući protok zraka oko spremnika. Kada listovi krumpira počnu venuti i mijenjaju boju u žutu, to znači da su spremni za berbu. U ovom je trenutku ključno prestati zalijevati biljke, dopustiti krumpiru da se osuši nekoliko dana prije nastavka berbe. Da biste sakupili krumpir, jednostavno preokrenite vrećicu i pažljivo prosijte zemlju.
Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here