Oglasi - Advertisement

Čovjek ne zna, njegov susret s dječakom iz neistraženog urbanog područja ostavit će neizbrisiv trag u njegovom postojanju. Čim je ušao u ovo kraljevstvo, njegova ga je majka bezdušno odbacila kao otpad. Ipak, dobronamjerna osoba, koja je vodila računa o gradskim sanitarnim uvjetima, uskočila je i izbavila ga iz njegove nevolje. Trebalo mu je desetak godina da u potpunosti shvati veličinu majčinih djela.

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Trebalo mu je desetak godina da u potpunosti shvati veličinu majčinih djela. Nakon oglasa slijedi sadržaj koji je u tijeku. Narativi koji okružuju djecu koja su napuštena, pronađena i na kraju prihvaćena dosljedno izazivaju snažne i emocionalne reakcije. Ove priče, bilo da dolaze iz zapadnog svijeta poput ove koju dijelimo ovdje, ili iz različitih krajeva kao što je dirljiva priča o Bosanki koja je njegovala napuštenu djevojčicu, uvijek izazivaju duboke osjećaje kod svih koji na njih naiđu.

Izvanredno putovanje Freddieja Figgersa služi kao neporeciv dokaz da naše okolnosti ne moraju određivati ​​našu sudbinu, jer mi imamo moć oblikovati vlastitu budućnost. U dobi od devet godina, dar u obliku neispravnog računala u njemu je potaknuo nepokolebljivu fascinaciju tehnologijom. Ovaj ključni trenutak ga je usmjerio na putanju prema inovacijama, poduzetničkom uspjehu i zgrtanju bogatstva u sektoru telekomunikacija.

U ruralnom prostranstvu Floride, novorođenče je ostavljeno u blizini kontejnera, ostavljeno na milost i nemilost sudbine. Nathan i Betty Mae Figgers slučajno su naišli na napušteno dijete i donijeli životnu odluku da ga posvoje. Kako je dječak sazrijevao, dostigavši ​​zrelu dob od osam godina, razmišljanje o okolnostima njegova rođenja počelo je zaokupljati njegove misli.

Nathan, predani zaposlenik gradskog sanitarnog odjela, ne samo da je s velikom marljivošću ispunjavao svoje obveze čišćenja, već je također pokazao svoju domišljatost spašavajući vrijedne predmete odbačene u blizini kontejnera. Vješto je popravljao i prenamijenio te predmete u razne svrhe. Kao odgovor na to, Nathan, koji je također otac, dao je odgovor. Fredi, koji je kao novorođenče otkriven pokraj kante za smeće, prisjeća se razgovora koji je vodio s osobom koja ga je pronašla.

“Slušaj, Fred,” iskreno su mi rekli, “tvoja biološka majka te je napustila. Međutim, Betty May i ja odlučili smo da te ne damo u udomiteljsku skrb. Umjesto da te odaberemo za svog sina, donijeli smo odluku da te posvojimo.” Ovo otkriće duboko je utjecalo na Fredija, preplavivši ga bujicom emocija. Prisjećajući se svog preminulog oca, Fredi razmišlja o slučaju zbog kojeg se u početku osjećao bezvrijednim i neželjenim ..

Nakon što je čuo te riječi, nenamjerno mu je prošla misao: “Ja sam bezvrijedan”. snažan podsjetnik da se oduprete proždiranju negativnosti. Živeći u ruralnoj zajednici Quincy u sjevernoj regiji Floride, Nathan i Betty May, koji su bili Freddyjevi roditelji, smjestili su se na mirnoj farmi. Nathan je bio i domar i majstor, dok se Betty May posvetila vođenju njihovih kućanskih poslova. Unatoč svojim pedesetima, Freddyja su odlučili posvojiti kada je imao samo dva dana.

Ovaj čin posvajanja nije bilo njihovo prvo iskustvo s njegovanjem djece, budući da su prije toga primili još nekoliko djece bez roditelja u svoj dom pun ljubavi. Freddy potvrđuje obilje ljubavi koju je primio od svojih posvojitelja, ali se ipak susreo s izazovima kada su u pitanju određeni medicinski stručnjaci koji su pokazivali uznemirujući nedostatak empatije.

Fredi dijeli bolna sjećanja iz svog djetinjstva, gdje se suočavao s nemilosrdnim maltretiranjem od strane svojih vršnjaka. Bezdušno su mu nadjenuli pogrdne nadimke “Trash Baby” i “Trash Boy”, neprestano ga podsjećajući na njegovu nepoželjnost i prljavštinu. Muke su eskalirale čim je izašao iz autobusa, a djeca su iskoristila priliku da ga fizički bace u kantu za smeće, izvlačeći zabavu iz njegove nesretne situacije.

U nastojanju da osigura Fredijevu sigurnost, njegov otac, Nathan, počeo ga je pratiti do autobusne stanice. No, i taj čin zaštite postao je meta nasilnika, koji bi se Nathanu rugali pokazujući prstom i smijući se uzvikujući: “Vidi, to je onaj starac iz kante.” Unatoč poteškoćama, Fredi gleda na Nathana i Betty May kao na svoje heroje i primjerne uzore.

Fredi ima živa sjećanja na suosjećajnu prirodu svog oca, koji je uvijek pružao ruku pomoći potrebitima i nudio hranu beskućnicima. Izvanredan karakter njegova oca poslužio je kao izvor inspiracije za Fredija. U svojim ranim godinama, Fredi bi se pridružio svom ocu u pustolovnim pothvatima ronjenja u kontejnere, nestrpljivo tražeći skrivene dragulje. Tijekom tih bijegova počela se pojavljivati ​​Fredijeva fascinacija računalima, iako u to vrijeme nisu bila lako dostupna.

Rado se prisjeća stare izreke koja mu je duboko odjeknula: “Odbačene stvari jedne osobe mogu imati nemjerljivu vrijednost za drugu. Tijekom mladenačke ekspedicije u dućan polovnih stvari, pokvareno računalo McIntosh slučajno mu je presjeklo put u dobi od devet godina. S nepokolebljivom odlučnošću krenuo je na trijumfalno putovanje.

Računalo je nabavljeno za samo 24 dolara, a opipljivo uzbuđenje je ispunjavalo zrak dok smo ga prevozili u njegovo novo prebivalište. Obuzet nestrpljenjem, željno sam se prihvatio zadatka rastavljanja računala, otkrivajući mnoštvo pokvarenih komponenti. Opremljen svojim pouzdanim pištoljem za lemljenje i izborom radija i satova, vješto sam zamijenio oštećene dijelove, vješto ih pričvrstivši na matičnu ploču.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here