Oglasi - Advertisement

Nijedna novogodišnja proslava nije zaista potpuna bez uživanja u omiljenom filmskom serijalu “Hajde da se volimo”. Obožavaoci s nestrpljenjem iščekuju pojavljivanje kultne Lepe Brene na raznim atraktivnim događajima. Prvi deo, objavljen 1987. godine, široko se smatra vrhuncem trilogije. Bezbrojne generacije odrasle su uz ovo kinematografsko remek-delo, a čak i danas ono nastavlja da skuplja impresivne ocene svaki put kada se prikaže na ekranu.

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

 

  • Priča o Mostarcu, poznatom jugoslavenskom skakaču koji je naširoko priznat kao jedan od najvećih svog vremena, izaziva duboku emotivnu reakciju zbog svoje nevjerojatno dirljive prirode.U filmu je glumio i Goran, brat glavnog lika. Poput svog brata, neustrašivo je skočio u Neretvu, ali je izveo graciozan doskok na noge. Odjeven u sofisticirani ogrtač, prizoru je dodao element profinjenosti.

    Goran je u intervjuu za Kurir iznio opasku da je zbog incidenta s njegovim skokom s mosta dobio nešto manju naknadu od bratove. Ipak, izrazio je zadovoljstvo svojim honorarom koji je otprilike dvostruko veći od iznosa koji prima Jadranko.Kad je razgovor skrenuo na njegova brata, obuzeo ga je val neodoljivih emocija, zbog čega su mu navrle suze na oči.

    U pratnji filmske ekipe, Brena je stigla u Mostar, a njihov posjet trajao je četiri dana. Unatoč statusu lokalne superzvijezde, Brena je tijekom svog boravka pokazala istinsku ljubaznost. U to vrijeme redatelj Aleksandar Đorđević ugleda mog brata na mostu. Jadranko je posjedovao potrebne fizičke atribute da posluži kao Brenin dvojnik, dijeleći njezinu visinu i vitku figuru. Uhvativši priliku, direktor se obratio Jadranku s ponudom koju je on spremno prihvatio.

Jadranko je doživio potpunu transformaciju uz pomoć šminke, plave perike i Brenine garderobe te je u konačnici podsjećao na samu zvijezdu. U odvažnom pothvatu izveo je skok, nažalost zadobivši posjekotinu na čelu zbog sunčanih naočala koje je stavio na glavu. Zanimljivo, dok je moj brat skakao, Brena je stajala u plićaku, izranjajući iz vode, stvarajući iluziju da je i ona skočila. Goran otkriva da je Jadranko za svoj rad dobio izdašnu naknadu.

Goran je u razgovoru za Kurir otkrio da je dobio izdašnu svotu od milijun dinara, što je tada bilo jednako četiri-pet mjesečnih plaća. U današnjoj novčanoj vrijednosti to bi bilo oko 3.000 konvertibilnih maraka, što je otprilike 1.500 eura. Naknada koju je dobio bila je izvanredna i donijela mu je neodoljiv osjećaj radosti. Posljedično, njegova ionako značajna slava naglo je porasla, dodatno učvrstivši njegovu reputaciju zbog njegovih nevjerojatnih skokova.

Jadranka je ratna 1993. godine doživjela tragična sudbina kada je smrtno stradao od snajperskog metka. Kako bi mu se zauvijek odala počast, njegovo je ime urezano na čvrste stepenice koje vode pojedince od mosta do moćne rijeke Neretve.

Na Facebook stranici Mostarinfo objavljen je video u kojem se pojavljuje Jadranko Fink, poznata mostarska ličnost prepoznatljiva po svojim impresivnim skokovima s tornja uz Stari most. Neustrašivo je ove skokove izveo pješice, pokazujući izuzetan talent i nepokolebljivu odanost. Tragično, njegova nepokolebljiva predanost ovom odvažnom pothvatu na kraju je dovela do njegove prerane smrti. Tijekom svog putovanja dobivao je nepokolebljivu podršku onih koji su se divili njegovoj odlučnoj predanosti putu koji je odabrao.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here