Oglasi - Advertisement

Ova jednostavna i bezbolna metoda uklanja potrebu za odlaskom kod lekara i dostupna je svima.

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

  • Problem uraslih noktiju je čest problem s kojim se suočavaju mnogi pojedinci. Ako ne uzrokuje jaku nelagodu ili infekciju, postoje načini za liječenje kod kuće. Obično se javlja na nožnom palcu, a urastao nokat se događa kada rubovi nokta urastu u okolnu kožu. Dr. Judith Marcin objašnjava da ovo stanje može biti iznimno bolno i potencijalno može dovesti do infekcije. Dok se većina slučajeva uraslih noktiju može riješiti bez medicinske intervencije, mogu se pojaviti komplikacije, posebno za osobe s osnovnim zdravstvenim stanjima poput dijabetesa ili slabe cirkulacije krvi. Postoji nekoliko čimbenika koji pridonose razvoju uraslog nokta.

Brojni su čimbenici koji mogu pridonijeti razvoju uraslog nokta. Nacionalna zdravstvena služba (NHS) ističe da je pretjerano znojenje stopala, osobito kod adolescenata, čest krivac za ovaj problem. Osim toga, starije osobe su osjetljivije na pojavu uraslih noktiju.Dodatni elementi koje treba razmotriti su:Neki čimbenici koji mogu pridonijeti problemima s noktima uključuju nepravilne i zakrivljene nokte, nošenje tijesnih cipela i čarapa, zadobivanje ozljeda noktiju, lošu higijensku praksu i održavanje nepravilnog držanja.

Genetika-Za pravilno liječenje blago uraslog nokta, možete upotrijebiti odgovarajuću tehniku ​​u udobnosti vlastitog doma. Započnite procjenom u kojoj se mjeri nokat zario u kožu. Prije početka tretmana, osigurajte da su svi instrumenti temeljito dezinficirani alkoholom ili vodikovim peroksidom, a zatim ih ostavite da se osuše na zraku. Uronite stopalo u toplu vodu na 10-30 minuta, po želji dodajte epsom sol ili ulje čajevca. Nakon što su vam stopala suha, nježno izmasirajte područje koje osjeća nelagodu.

Za početak upotrijebite turpiju ili alat za zanoktice kako biste nježno uklonili mrtve stanice kože s periferije nokta. Poravnajte rubove nokta blagim pritiskom. Kako biste potaknuli nokat da raste u alternativnom smjeru, postavite mali komadić vate ispod ruba nokta. Odlučite se za obuću s otvorenim ili prostranim prstima kao prijedlog. Pažljivo pratite napredak nokta i zamijenite vatu ako je potrebno. Ne zaboravite podrezati nokte na nogama ravno. Prije i nakon njege stopala, očistite ruke i dezinficirajte nokte.

Kada se radi o rješavanju problema uraslih noktiju, postoji više metoda koje treba razmotriti, u rasponu od lijekova koje sami sebi dajete do kirurških zahvata. Obično se možete uspješno nositi s uraslim noktom i riješiti ga upotrebom lako dostupnih tretmana bez recepta u udobnosti vlastitog doma. Ipak, ako se nokat inficira ili uzrokuje jaku nelagodu, preporučuje se potražiti liječničku pomoć. Zdravstvena stručnjakinja Jenneh Rishe daje smjernice o različitim alternativama liječenja uraslih noktiju, naglašavajući važnost brzog traženja liječničke pomoći u slučaju komplikacija.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here