Oglasi - Advertisement

Štitna žlezda, odnosno štitnjača, može biti problematičan organ kod ljudi, posebno kod žena. Mnoge žene se suočavaju sa zdravstvenim problemima uzrokovanim štitnjačom. Danas vam otkrivamo jedan koristan napitak za zdravlje ove žlezde.

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

  • Štitnjača koja igra ključnu ulogu u funkcioniranju našeg tijela, nalazi se u vratu. Njegova glavna funkcija je proizvodnja hormona, a svaki poremećaj može uzrokovati neravnotežu, što dovodi do raznih bolesti. Privilegirani smo što nam je Syeda Kiran Zahra Hussain, certificirana holistička nutricionistička terapeutkinja, velikodušno dala recept za izniman napitak.

Ne samo da ovaj napitak posjeduje niz vitalnih hranjivih tvari, antioksidansa i minerala, on također pridonosi promicanju funkcije štitnjače i poboljšava cjelokupno zdravlje i dobrobit. Započnite proces pripreme ovog napitka za pomlađivanje tako što ćete vodu prokuhati. Kad voda dosegne točku vrenja, umiješajte 1 šalicu soka od brusnice, ¼ žličice sušenog đumbira, ½ žličice cejlonskog cimeta, ¼ žličice muškatnog oraščića, ¾ šalice svježe iscijeđenog soka od naranče i ¼ šalice svježe iscijeđenog soka od limuna, sve uz miješanje.

Za optimalne rezultate, dodajte 7 šalica izvorske ili filtrirane vode u mješavinu. Aromatičnu mješavinu začina pomiješajte sa sokom od brusnice i ostavite da lagano kuha 20 minuta. Nakon što se smjesa ohladi, prelijte je okrepljujućim esencijama soka od naranče i limuna. Važno je imati na umu da je ovaj napitak za pomlađivanje najugodniji kada se konzumira tijekom dana. Koje prednosti ovaj napitak pruža štitnjači?

Jod, ključan element za potporu pravilnom funkcioniranju štitnjače, nalazi se u brusnicama. Osim toga, đumbir, koji obiluje magnezijem, pomaže kod problema sa štitnjačom i ima protuupalna svojstva. Svojstva muškatnog oraščića koja poboljšavaju metabolizam dobro se slažu s protuupalnim svojstvima cimeta, nudeći olakšanje za inzulinsku rezistenciju koja se često povezuje s Gravesovom bolešću.

Štitnjača ima velike koristi od konzumacije soka od naranče, zahvaljujući visokoj koncentraciji vitamina C. Osim toga, sok od naranče pomaže u procesu detoksikacije. Nasuprot tome, sok od limuna, poznat po bogatom sadržaju vitamina, jača imunološki sustav i pomaže detoksikaciju.

Osiguravanje odgovarajućeg liječenja hipotireoze, zdravstvenog stanja koje karakterizira nedovoljna proizvodnja hormona štitnjače, od iznimne je važnosti za sprječavanje mogućih zdravstvenih komplikacija. Uvrštavanje ovog napitka u svakodnevnu rutinu, uz dobro uravnoteženu prehranu bogatu antioksidansima, može učinkovito podržati optimalan rad štitnjače.

Kako biste osigurali najbolje funkcioniranje štitnjače, savjetuje se izbjegavati određene namirnice koje bi mogle ometati rad štitnjače. Ove namirnice se sastoje od povrća iz roda Cruciferae poput brokule, zelenog povrća, cvjetače, kelja i špinata, uz repu, soju i kikiriki.
Dodatni detalji:

Osiguravanje dovoljne količine pomlađujućeg sna od iznimne je važnosti za očuvanje našeg općeg blagostanja i energije. Služi kao ključna komponenta u obnavljanju i osnaživanju našeg fizičkog stanja, pripremajući nas za pobjede i prepreke koje nas očekuju. Stoga je imperativ odrediti prioritete i osigurati dovoljnu količinu mirnog sna, jer je to temelj za uspješan i trijumfalan dan.

Kako bi se naglasila važnost ove vitalne svakodnevne prakse, zdravstvena služba Ujedinjenog Kraljevstva objavila je smjernice koje opisuju odgovarajuće trajanje sna kojem bi pojedinci trebali težiti, s obzirom na njihovu dobnu skupinu. Za razliku od odraslih, mala djeca, koja trenutno prolaze ključne faze razvoja i sazrijevanja, zahtijevaju dovoljno odmora kako bi se omogućilo pravilno pomlađivanje i optimalan rad tjelesnih procesa. Prisutnost trajnog umora tijekom dana može biti pokazatelj kroničnog nedostatka odgovarajućeg odmora.

Prema The Mirror, općenito se preporučuje da odrasli spavaju oko 7 do 9 sati. Međutim, određena količina sna koja je potrebna može se razlikovati ovisno o individualnim čimbenicima poput dobi, zdravlja i osobnih okolnosti. Ključno je priznati nepobitnu stvarnost da svaka osoba ima svoje različite obrasce spavanja.

Arnold Schwarzenegger, poput nekih pojedinaca, može funkcionirati najbolje s manje sna. Međutim, važno je priznati da tinejdžeri, djeca i dojenčad obično trebaju više sna zbog svog kontinuiranog rasta i razvoja, iako mogu postojati varijacije među pojedincima.

Stručnjaci za spavanje ističu važnost individualnih razlika kada je riječ o spavanju, priznajući da ne postoji preporuka koja bi odgovarala svima. Dok novorođenčadi obično treba od 8 do 16 sati sna, odraslima se općenito savjetuje da ciljaju na minimalno sedam sati sna svake noći. Bitno je razumjeti da studije spavanja nisu točne i da preciznost ovih preporuka može varirati.

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here