Oglasi - Advertisement

Nažalost, odlučila je da zanemari očigledne znakove bolesti, što je odluka za kojom sada duboko žali. Priča iz stvarnog života tridesetjednogodišnje žene iz Washingtona služi kao živopisan primer koliko strah može biti paralizirajući, jer je tri godine ignorisala simptome raka i sada se suočava s mračnom prognozom da će umreti u 31. godini.

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Nakon što je zatražila liječnički savjet, otkriveno je da je njezino stanje napredovalo do uznapredovalog stadija raka debelog crijeva, što joj daje prognozu za manje od godinu dana. Kako javlja Daily Mail, korisnik Reddita došao je do tužne spoznaje da je njihov životni vijek ograničen na manje od godinu dana zbog raka debelog crijeva.

Protekle tri godine osoba je priznala da je imala krv u stolici, no njihova bojazan da se podvrgne kolonoskopiji uzrokovala je odgodu dijagnoze, što je u konačnici omogućilo raku da napreduje u uznapredovali stadij. Prihvatili su odgovornost za svoje okolnosti, priznajući da su to sami zaslužni. Sada, suočen s odlukom nakon počinjene pogreške, odlučio sam ne nastaviti s liječenjem, shvaćajući da ono samo produžuje život bez pružanja lijeka.

Želim ublažiti bilo kakav teret na svojoj obitelji i umjesto toga se usredotočiti na njegovanje pozitivnog iskustva tijekom posljednje godine. Ideja da ostanem u bolnici do kraja života je neprivlačna. Iako je u posljednjih deset godina došlo do smanjenja ukupne stope dijagnoze raka, medicinski stručnjaci izražavaju bojazan zbog sve većeg broja slučajeva raka debelog crijeva među mlađim osobama.

Trenutna istraga stručnjaka obuhvaća niz čimbenika koji bi mogli igrati ulogu u ovom obrascu, uključujući suvremenu praksu prehrane, korištenje antibiotika i prevalenciju gljivičnih infekcija. Dodatno, zakašnjela identifikacija bolesti značajno pridonosi povećanoj stopi mortaliteta, budući da mlađi pojedinci često ne prepoznaju potencijalnu težinu svojih simptoma.

S namjerom da svoje najmilije poštedi neopravdane tjeskobe, žena koja živi u Washingtonu odlučila je prikriti svoju bolest od svoje obitelji, što se pokazalo izazovnom odlukom. Obrazloženje iza njezina izbora bilo je ukorijenjeno u uvjerenju da nema smisla izlagati svoju obitelj patnji kada bi njihova pomoć bila uzaludna. U uznapredovalim stadijima raka debelog crijeva, bolest se širi na različite organe, čineći liječenje neučinkovitim. Statistike pokazuju da je stopa preživljavanja nakon pet godina tek 14 posto. Vrijedno je napomenuti da su u 1990-ima osobe mlađe od 55 godina činile samo 11 posto svih slučajeva raka debelog crijeva.

Od 2021. podaci otkrivaju da približno 20 posto svih dijagnoza sada čini ovaj udio. Šokantno, studija objavljena u cijenjenom časopisu JAMA Surgery predviđa nevjerojatnih 90 posto porasta slučajeva među osobama u dobi od 20 do 34 godine do 2030. Žena iz Washingtona, koja je hrabro podijelila svoju priču na Redditu, trenutno se bori s zastrašujućim izazovom da se pomiri sa svojom nadolazećom smrtnošću.

U svojim posljednjim trenucima, ona čezne da doživi ljepotu izlaska ili zalaska sunca, pod svojim uvjetima. S 31 godinom razmišlja o svom uočenom nedostatku postignuća i nedavnoj spoznaji svoje neplodnosti. Preplavljena je grižnjom savjesti jer nije slijedila svoje težnje, zbog čega se osjeća poraženom.

Unatoč tome, njezine težnje ostaju usmjerene na buduću egzistenciju u kojoj može ispraviti ono što doživljava kao osobne nedostatke. Nakon njezine izjave, zajednica Reddit ujedinila se u solidarnosti, dajući joj ohrabrujuće poruke, potporu i neprocjenjive smjernice, potičući je da ustraje na svom putu oporavka. Moguće je da u ovom trenutku vaše misli budu neorganizirane. Brojna savjetovališta dostupna su za pomoć osobama koje se bore s rakom.

Duboko razumijevanje bolesti može uvelike olakšati proces suočavanja sa smrtnošću za one koji su najbliži pojedincu. Ovo im znanje daje slobodu da otvoreno artikuliraju svoje osjećaje i promišljanja. Osobno se mogu povezati s vašim okolnostima, budući da sam se susreo sa sličnom situacijom. Potičem vas da razmislite o raznim načinima liječenja koji su vam dostupni jer oni potencijalno mogu produljiti vaš životni vijek za nekoliko godina, dajući vam priliku da se uključite u aktivnosti i događaje u kojima možda prije niste mogli sudjelovati.

Nakon razmatranja raznih preporuka, žena je na kraju odlučila ustrajati u liječenju. Odlučan sam u svojoj odluci da povratim svoje zdravlje i apsolutno se odbijam predati u ovom trenutku! Želim izraziti svoju iskrenu zahvalnost za vašu empatiju i motivaciju. Unatoč tome što ste se jučer suočili s izazovnim danom, vaše su riječi današnji dan osvijetlile novom nadom. Iskreno sam vam zahvalan na razumijevanju i nepokolebljivoj podršci.

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here