Oglasi - Advertisement

Žućkaste naslage ili izrasline oko očiju mogu biti znak visokog holesterola, poznate kao ksantelazma. Iako ove naslage holesterola oko očiju ne moraju nužno ukazivati na visok holesterol, preporučuje se proveriti krv, jer mogu ukazivati na mnoga druga stanja. Naslage holesterola oko očiju ne izazivaju nelagodu, već su uglavnom estetski problem. Ove mrlje su obično žućkaste boje i različitih veličina. Pojavljuju se oko očiju, uključujući kapke i uglove očiju.

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

U određenim slučajevima, kirurško uklanjanje naslaga kolesterola u blizini očiju možda nije preporučljivo zbog njihove blizine oku i mogućnosti stvaranja ožiljaka. Međutim, postoje dostupni prirodni pristupi koji mogu učinkovito smanjiti vidljivost ovih naslaga.

Naslage kolesterola oko očiju mogu se pojaviti kod osoba bilo koje dobi, iako su češće kod starijih osoba i onih s povišenom razinom kolesterola. Uz to, stanja kao što su rak, dijabetes, primarna bilijarna ciroza i metabolički poremećaji također mogu pridonijeti razvoju ovih naslaga. Ovi temeljni zdravstveni problemi mogu rezultirati povećanjem razine lipida u krvotoku, što u konačnici dovodi do nakupljanja kolesterola oko očiju.

Za prirodno uklanjanje naslaga koje se nakupljaju oko očiju izvrsna je opcija ricinusovo ulje. Kiselina prisutna u ricinusovom ulju učinkovito smanjuje stvaranje naslaga kolesterola. Jednostavno natopite pamučni štapić čistim, hladno prešanim ricinusovim uljem i nježno ga nanesite na zahvaćeno područje. Ostavite ulje da odstoji preko noći, a zatim ujutro očistite područje toplom vodom.

Dokazano je da upotreba jabučnog octa učinkovito smanjuje razinu kolesterola. Za nanošenje jednostavno razrijedite jabučni ocat s vodom i vatom ga nježno nanesite na željeno područje.Kako biste smanjili razinu kolesterola, sjemenke piskavice potopite preko noći u vodu i ujutro na prazan želudac popijte dobivenu smjesu. Dodatno, tekućina se može nježno nanijeti u blizini očiju.

Da biste iscijedili sok iz luka, jednostavno ga iscijedite i pomiješajte sa soli. Ostavite smjesu da odstoji nekoliko sati. Prije spavanja nanesite mješavinu na označeno mjesto i ostavite preko noći ili je nježno umasirajte u kožu. Za smanjenje razine kolesterola, imate mogućnost razrijediti sok od luka s vodom i konzumirati ga.Za pomlađivanje područja oko očiju prije spavanja nježno pričvrstite zavojem unutarnji dio kore zrele banane. Pustite da djeluje preko noći, a nakon buđenja jednostavno uklonite koru i očistite to područje.

Za snižavanje razine kolesterola preporuča se potopiti sjemenke korijandera u vodu otprilike 10-15 minuta te dobivenu tekućinu konzumirati više puta tijekom dana.Istraživanja su pokazala da uključivanje soka od naranče u vašu svakodnevnu prehranu može učinkovito smanjiti razinu LDL kolesterola, što dovodi do smanjenja naslaga oko očiju.Dokazano je da konzumacija badema pozitivno utječe na razinu kolesterola. Za izradu paste pomiješajte bademovo brašno s mlijekom i nanesite na željeno područje.

Kako bi se smanjila vjerojatnost naslaga kolesterola, ključno je usvojiti zdrav način života. Ovo podrazumijeva:Za promicanje dobrog zdravlja i smanjenje rizika od određenih zdravstvenih problema, preporuča se pridržavati se uravnotežene prehrane s visokim udjelom vlakana i malo zasićenih masnoća, baviti se redovitom tjelesnom aktivnošću, prestati pušiti, održavati zdravu tjelesnu težinu, ograničiti konzumaciju mliječnih proizvoda, izbjegavati alkohol, te povećati unos voća i povrća. Ne zaboravite podijeliti ovu vrijednu informaciju sa svojim prijateljima kako bi i oni bili informirani o ovom estetskom i potencijalno zdravstvenom problemu.

 

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here