Oglasi - Advertisement

Obično se zanemaruje da kava ima potencijal pridonijeti nakupljanju sala na trbuhu, činjenica koje mnogi ljudi nisu svjesni. Kada pokušavaju izgubiti kilograme, pojedinci se mogu odlučiti za jednostavnu šalicu kave ili čaja za brzi početak dana. Dok nutricionisti neprestano naglašavaju važnost doručka, naš užurbani stil života često nam ne ostavlja dovoljno vremena da mu odredimo prioritet. Međutim, ključno je prepoznati da uobičajena pogreška u konzumaciji kave može utjecati na nakupljanje sala na trbuhu na neočekivani način.

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Prema riječima dijetetičarke Viktorije Koljaneze, ključno je shvatiti da dodavanje previše šećera u kavu nikako nije preporučljivo. Međutim, primarni problem leži u utjecaju kofeina na naše tijelo. Točnije, kava može dovesti do nakupljanja trbušne masnoće kao rezultat njezinog utjecaja na hormone.

Konzumacija šalice kave ili čaja može pružiti trenutačni val energije i pomoći pri buđenju. Međutim, pretjerani unos kofeina tijekom jutarnjih sati može dovesti do značajnog porasta razine kortizola, hormona povezanog sa stresom. Produljeno povišenje kortizola može potaknuti tijelo da pohranjuje energiju kao masne stanice, osobito u predjelu trbuha.

Ovaj kontinuirani porast kortizola signalizira tijelu da stvori rezerve energije, što rezultira nakupljanjem sala oko struka. Kako bi se spriječile te posljedice, Koljaneze savjetuje ograničiti jutarnju konzumaciju kave na jednu šalicu i prijeći na napitke s nižim udjelom kofeina, poput biljnih čajeva.

Slijedeći ovu preporuku, možete učinkovito sniziti razinu kortizola i spriječiti nakupljanje masnih stanica u trbušnoj regiji, što vam u konačnici pomaže u postizanju ciljeva mršavljenja i postizanju zdravijeg sastava tijela.

BONUS TEKST:
Fascinantno i neočekivano otkriće odnosi se na postojanje “zlatnih pravila” kako u području prirode tako iu arhitekturi, koja se već dugo koriste u području dizajna i umjetnosti. Ovo načelo, koje se alternativno naziva “zlatni omjer” ili “zlatni omjer”, utjelovljuje matematičku korelaciju koja se očituje u brojnim prirodnim pojavama i ljudskim nastojanjima.

Zlatni rez, iracionalan broj s približnom vrijednošću od 1,618, označava omjer u kojem se veći dio odnosi na manji dio na isti način na koji se cijeli dio odnosi na veći dio. Time se stvara vizualno skladan i dobro izbalansiran odnos između ta dva segmenta. Na primjer, u pravokutniku koji se pridržava zlatnog reza, duljina duljih stranica bit će 1,618 puta veća od duljine kraćih stranica. Umjetnici i arhitekti često koriste ovaj omjer u svom radu jer stvara kompozicije koje su estetski ugodne oku.

Prisutnost zlatnog reza očita je u raznim aspektima prirodnog svijeta, uključujući formiranje cvijeća, položaj lišća na drveću i zamršene spirale koje se nalaze u školjkama i galaksijama. Značajni primjeri njegove primjene u području umjetnosti uključuju poznato remek-djelo Leonarda da Vincija, Vitruvijev čovjek, koji se pridržava zlatnog reza. Osim toga, arhitektonska čuda poput Partenona u Ateni pomno su izrađena imajući na umu ovaj omjer.

Zaista je zadivljujuće otkriti da pojedinci posjeduju urođenu sposobnost da cijene ljepotu zlatnog reza. Ovo otkriće baca svjetlo na to zašto dizajneri često uključuju ovaj matematički koncept u različite oblike vizualne komunikacije, kao što su web stranice i reklamne kampanje, kako bi proizveli vizualno privlačna i skladna iskustva. Stoga, kada se divite nekom umjetničkom djelu ili arhitektonskom čudu, možete shvatiti da je njegova privlačnost rezultat matematičke formule koja je duboko utjecala na naše okruženje.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here