Oglasi - Advertisement

Ako imate problema s kožom i primijetite da se bradavice pojavljuju na različitim mjestima, postoji prirodan način da ih sami uklonite. Međutim, ako niste sigurni jesu li ove bradavice uobičajene i bezopasne vrste, važno je suzdržati se od pokušaja bilo kakvih metoda samouklanjanja. U slučaju druge vrste bradavice, preporučljivo je konzultirati liječnika koji će sami izvršiti postupak uklanjanja, a ne pokušavati sami.

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Za liječenje bradavice možete nježno nanijeti razrijeđenu mješavinu jabučnog octa i vode. Ključno je zapamtiti da je ocat moćan, pa ga uvijek razrijedite prije upotrebe. U roku od nekoliko dana, bradavica će zacijeliti. Neophodno je ne podcijeniti važnost zdravlja kože. Pratite svoju prehranu kako biste osigurali njen utjecaj na vaš imunološki sustav i prevenciju raznih kožnih izraslina.

Evo nekoliko dodatnih prijedloga: Izlaganje suncu bez zaštite i korištenje solarija mogu dovesti do problema s kožom. Ovi problemi se manifestiraju kao brojne mrlje koje se pojavljuju po cijelom tijelu. Preporučljivo je suzdržati se od posjeta salonima za sunčanje.

Imperativ je da se suzdržite od mazanja i sunčanja pod svaku cijenu. Čak i ako ste već pocrnjeli, ključno je izbjegavati korištenje kreme za lice koja može izazvati rak kože. Bitno je ne izlagati se prekomjernom suncu; dovoljno je samo petnaest minuta dnevno. Ne ugrožavajte svoje zdravlje zbog sunčanja. Zapamtite, sunčanje nije trend koji treba slijediti.

BONUS TEKST:

Stručnjaci su pronašli rješenje za ovaj problem. Nedavno istraživanje provedeno u Sjedinjenim Američkim Državama, u kojem je sudjelovalo 90.000 sudionika, otkrilo je da jedna od svakih sedam osoba ima nadutost na tjednoj bazi. Abbey Sharp, registrirana dijetetičarka i um iza bloga “Abbey’s Kitchen”, otkrila je da nedovoljan volumen unosa hrane može pridonijeti nadutosti.

Prema britanskom Nacionalnom centru za poremećaje prehrane, problemi s probavom, uključujući nadutost, mogu biti uzrokovani ne samo prejedanjem, već i lošijom prehranom i nezdravim prehrambenim navikama. Kada tijelu nedostaju esencijalne hranjive tvari i kada je u stanju negativne kalorijske ravnoteže, to može izazvati stres u probavnom sustavu, što dovodi do nadutosti i drugih gastrointestinalnih problema.

Nedovoljan unos hranjivih tvari u prehrani može rezultirati smanjenjem brzine probave jer tijelo pokušava sačuvati energiju. To pak može dovesti do neugodnog osjećaja nadutosti. Nacionalni centar za poremećaje prehrane u Ujedinjenom Kraljevstvu istaknuo je korelaciju između neadekvatnog unosa hranjivih tvari, kalorijskog deficita i razvoja poremećaja prehrane. Osim toga, Sharp je primijetio da osobe s poremećajima prehrane često uz svoje stanje doživljavaju i sindrom iritabilnog crijeva (IBS).

Studije pokazuju da polovica žena koje pate od poremećaja prehrane također ima sindrom iritabilnog crijeva (IBS), pri čemu gotovo sve imaju neki oblik funkcionalne bolesti crijeva. Potencijalna veza između ovih stanja mogla bi se pripisati degenerativnim promjenama u probavnim organima uzrokovanim ograničavanjem unosa kalorija, što rezultira simptomima kao što su zatvor, nadutost i smanjeno kretanje crijeva. Osim toga, ograničena raznolikost u izboru prehrane može poremetiti prirodnu ravnotežu bakterija u crijevima.

Pretjerana konzumacija vlakana bez dovoljno hranjivih tvari za pomoć u probavi također može rezultirati nadutošću. Sharp ističe da konzumacija velikih salata, koje su bogate vlaknima, može dovesti do nadutosti. Dodatno, nadutost može biti uzrokovana pretjeranim žvakanjem žvakaće gume ili konzumacijom gaziranih pića, jer to dovodi do gutanja značajnih količina zraka i posljedične nadutosti.

Dr. David L. Levinthal i registrirana dijetetičarka Ashley Reaver daju vrijedne savjete o tome kako učinkovito spriječiti nadutost.

Za pripremu povrća možete birati između raznih načina kuhanja kao što su pečenje, kuhanje na pari i prženje. Ipak, preporučljivo je suzdržati se od dubokog prženja.

2. Kako biste izbjegli gutanje zraka, dobro žvačite hranu i suzdržite se od razgovora dok jedete.
3. Ako niste navikli na redovitu konzumaciju vlakana, važno je postupno ih unositi u svoje obroke, a ne odjednom odjednom konzumirati velike količine. Započnite s dodavanjem male količine vlakana u svaki obrok i postupno povećavajte unos tijekom vremena.

Kako biste učinkovito pratili i identificirali određenu hranu koja bi mogla uzrokovati nelagodu, preporučljivo je voditi opsežan dnevnik prehrane.

Kako biste pokrenuli svoj probavni sustav, započnite dan konzumiranjem čaše mlake vode ili nezaslađenog čaja čim se ujutro probudite.

Kako biste spriječili nadutost i poboljšali probavu, važno je konzumirati dovoljnu količinu vode tijekom dana i održavati dosljedan raspored prehrane. Osim toga, uključivanje probiotika u vašu rutinu može biti korisno. Slijedite ove savjete za optimalne rezultate.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here