Oglasi - Advertisement

Otkrijte prednosti korištenja ovog jedinstvenog organskog gnojiva, posebno dizajniranog za prehranu i poticanje razvoja sadnica. Ovaj način gnojidbe nudi niz prednosti. Primjenom ovog proizvoda možete pospješiti rast i zrelost mladih presadnica rajčice, paprike i krastavca, te revitalizirati i ojačati osjetljive i slabe biljke.

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Formulacija ovog hranjivog gnojiva sastoji se od vitamina, aminokiselina i fitohormona koji stimuliraju rast. Osim opskrbe vitalnim hranjivim tvarima, također djeluje kao zaštitni agens.Da biste napravili prekrasnu mješavinu, pomiješajte šest listova lovora i šest klinčića u jednoj litri mlake vode.

Započnite trganjem lovorovih listova na manje komadiće i nastavite s drobljenjem klinčića pomoću mužara. Pomiješajte sve komponente u staklenci, pazeći da su potpuno uronjene u litru vruće vode. Ostavite smjesu da se nesmetano namače 12 sati. Nakon toga, filtrirajte otopinu kroz sito kako biste uklonili sve krute čestice. Prebacite dobivenu tekućinu u raspršivač, osiguravajući ravnomjernu raspodjelu po sadnicama, s posebnom pažnjom na donjoj strani lišća i površini tla.

Ako tražite alternativne mogućnosti za prirodnu gnojidbu svojih sadnica, jedna je mogućnost korištenje gnojiva za kruh. Za ovu smjesu trebat će vam bilo koji kruh, bio suh ili pljesniv, te 1 litra vode, 1 žličica šećera u prahu i 3 žlice mlijeka. Započnite tako što ćete kruh narezati na male komadiće i staviti ih u staklenku od 1,5 litara, pazeći da ispuni samo polovicu staklenke. Zatim kruh prelijte vodom da ga potpuno prekrije, a zatim dodajte šećer.

Za početak dobro zatvorite spremnik i ostavite ga na toplom mjestu 48 sati. Nakon što to vrijeme istekne, filtrirajte koncentriranu smjesu i pomiješajte je s vodom u omjeru 1 dijela smjese na 3 dijela vode. Zatim dodajte 3 žlice mlijeka u razrijeđenu otopinu. Ova pripremljena otopina sada je spremna za upotrebu u hidrataciji biljaka ili prskanju lišća. Za najbolje rezultate preporuča se ponoviti ovaj postupak gnojidbe 2-3 puta, s razmakom od 10 dana između svake primjene.

Da biste napravili seriju gnojiva pomoću ljuske krumpira, počnite s guljenjem 3-5 krumpira i kuhanjem u 2 litre vode. Nakon što ste oguljeni, stavite kore krumpira u lonac i dodajte vodu. Ostavite ih da se kuhaju otprilike 15-20 minuta. Nakon kuhanja otopinu ohladite i procijedite. Da biste ovu otopinu iskoristili kao gnojivo, zalijte sadnice, pazeći da voda dopre do korijena.

Za pripremu otopine cimeta pomiješajte jednu čajnu žličicu cimeta s jednom litrom tople vode. Započnite ulijevanjem vode u zadanu posudu i dodavanjem cimeta. Ostavite smjesu da nesmetano odstoji 1-2 dana. Zatim procijedite otopinu i nanosite je na mlade biljke svakih 7-14 dana.

Da biste uključili mlijeko u svoju prehranu kao dodatak prehrani, slijedite ove korake: Pomiješajte 100 ml mlijeka s 1 litrom vode u boci koja ima čep. Snažno protresite bočicu kako biste osigurali pravilno miješanje. Zatim špricom ubrizgajte smjesu izravno u korijen biljke.

Rižina voda, tekućina koja se dobiva u procesu kuhanja riže, obično se naziva rižina voda. Za pripremu porcije riže obično se preporuča koristiti omjer jedne šake riže na jednu litru vode. Da biste napravili rižinu vodu, jednostavno stavite rižu u bocu i prelijte je vodom, pazeći da je riža potpuno potopljena. Ostavite smjesu da odstoji 24 sata, s idealnim trajanjem od 2-3 dana. Nakon što prođe predviđeno vrijeme, procijedite smjesu, odvajajući tekućinu od riže. Ova tekućina, poznata kao rižina voda, može se koristiti za hidrataciju mladih biljaka.

Ulijte vodu s esencijom zobi tako što ćete malu količinu zobenih pahuljica pomiješati s jednom litrom vode. Kako biste uzgojili čvrste sadnice, pripremite snažno gnojivo tako da smjesu zobenih pahuljica i vode ostavite da se neometano taloži u boci 2-3 dana. Nakon što prođe predviđeno vrijeme, procijedite otopinu kako biste uklonili sve nečistoće i upotrijebite je za hranjenje svojih biljaka. Ova lako dostupna gnojiva pokazala su izvanrednu učinkovitost u poticanju bujnog razvoja mladih sadnica.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here