Oglasi - Advertisement

Mnogi ljudi uživaju u kuhanom kukuruzu, ali njegove zdravstvene prednosti često ostaju nezapažene. Bagatelle klipovi su lako dostupni na tržištu. Jeste li ikada razmišljali o iznimnim zdravstvenim dobrobitima ovih proizvoda? Kuhani kukuruz posvuda je cijenjena namirnica koja ne samo da je izvrsnog okusa, već zadržava i svoju nutritivnu vrijednost kada se priprema bez skidanja kukuruzne svile.

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Svila se može koristiti za pripremu svih ovih jela. Svojim svojstvima pomaže u prevenciji bubrežnih kamenaca, a služi i kao prirodni diuretik i stimulans za izbacivanje viška tekućine iz organizma. Nadalje, ima sposobnost smanjenja razine šećera i kolesterola u krvotoku. Osim toga, svila je bogata kalijem, koji podržava pravilno zgrušavanje krvi. Od sastojaka se preporučuju kukuruz i puretina, a pogodan način kuhanja je kuhanje kukuruza. Napokon, trendi “bezobrazan” kupaći kostim vratio se.

Ana Ivanović, zapanjujuća srpska glumica, otkrila je novo zadivljujuće otkriće kojem svijet tek treba svjedočiti. Naglasila je štetan utjecaj “okoline” na razne aspekte, pozivajući sve na održavanje skladnog tijeka. Nadalje, podijelila je jedinstvenu metodu konzumiranja kukuruzne svile.

Umjesto da ga konzumirate izravno s kukuruzom, predložila je da ga prokuhate s malom količinom vode, procijedite i ostavite da se ohladi prije nego što ga konzumirate kao čaj. Važno je napomenuti da trudnice trebaju izbjegavati piti čaj od kukuruzne svile zbog njegovog potencijala da izazove kontrakcije prije poroda.

BONUS TEKST:

Prevalencija atopijskih (alergijskih) bolesti je u porastu, o čemu govore način života i statistički podaci. No, razina svijesti o ovom pitanju u Srbiji je izuzetno niska. Da pojasnimo, kada govorimo o nekome tko ima atopiju (izvedeno iz grčke riječi atopos koja znači drugačiji ili strani), opisujemo predispoziciju za razvoj različitih alergijskih stanja. Točnije, ova osoba posjeduje protutijela, naslijeđena ili stečena, koja imaju sposobnost generiranja specifičnih IgE izotipova kao odgovor na alergen.

Međutim, osobe bez atopijskog odgovora ne pokazuju konačnu reakciju na ove tvari. Alergije su raširene u svijetu iu našoj zemlji, a pogađaju otprilike 7-18 posto djece školske dobi. To uključuje stanja kao što su ekcem, alergije na hranu i razne respiratorne alergije, uključujući alergijski rinitis, konjunktivitis, bronhijalne probleme i astmu. Sekvencijalno napredovanje ovih stanja obično se naziva “alergijski marš”.

U većini slučajeva postoji povezanost između različitih zdravstvenih problema, gdje jedan problem može dovesti do razvoja drugog. Međutim, postoje slučajevi kada se simptomi javljaju neovisno, kršeći uobičajeni obrazac. Trenutno je u punom cvatu istaknuti alergen među biljkama, ambrozija. Važno je razumjeti odnos između atopijskog ekcema i alergija.

Usporedba pojedinaca s atopijskim ekcemom s općom populacijom otkriva veću prevalenciju alergijskih bolesti. Otprilike 80% djece s dijagnosticiranim atopijskim ekcemom s vremenom će doživjeti pojavu astme i/ili alergijskog rinitisa. Na razvoj atopijskog ekcema utječu različiti čimbenici, kao što su genetska predispozicija i elementi okoliša.

Na razvoj IgE-posredovane alergije na hranu ne utječe prisutnost faktora rizika za atopijski ekcem; nego se javlja samostalno. U slučajevima alergija na hranu posredovanih IgE, alergen ulazi u krvotok prodirući kroz narušenu kožnu barijeru. Najnovija saznanja pokazuju da je posebno važno uvesti kikiriki i druge alergene namirnice u prehranu dojenčadi što je ranije moguće.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here