Oglasi - Advertisement

Pojava oticanja nogu, čest problem s kojim se susreću brojni pojedinci, često se pripisuje duljim razdobljima stajanja ili hodanja i općenito se smatra benignim. Unatoč tome, ključno je priznati da oteklina može ukazivati ​​na temeljna zdravstvena stanja veće težine, uključujući kompromitiranu funkciju bubrega ili abnormalnosti cirkulacijskog sustava.

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Oticanje nogu može nastati zbog raznih čimbenika. Jedan čest uzrok je zadržavanje natrija u tijelu, što se često vidi nakon dugog razdoblja stajanja ili hodanja. No, može se povezati i s pretjeranom uporabom laksativa i diuretika, kao i visokim unosom soli i ugljikohidrata. Drugi potencijalni uzroci uključuju trudnoću, PMS i pozadinska stanja kao što su bolesti srca ili problemi s zgrušavanjem. Identificiranje temeljnog uzroka otekline ključno je za određivanje najprikladnijeg pristupa liječenju.

Oticanje nogu može se učinkovito riješiti korištenjem prirodnih lijekova.Kako biste osigurali odgovarajuću hidrataciju i ublažili oticanje nogu uzrokovano zadržavanjem soli, savjetuje se povećati unos vode. Pokušajte piti najmanje 10 čaša mlake vode dnevno i razmislite o dodavanju limuna ili limete kako biste pospješili cirkulaciju i detoksikaciju tijela.

PlivanjeBavljenje plivanjem vrlo je koristan pothvat koji pospješuje cirkulaciju krvi u donjim udovima i potiče nesmetan protok krvi kroz cijelo tijelo. Čin plutanja na vodi dodatno ublažava opterećenje krvožilnog sustava, pridonoseći smanjenju oteklina.

Kupanje u kupki s gorkom soli, poznatom i kao Epsom sol, može pružiti brojne dobrobiti za cirkulaciju i smanjenje oteklina. Magnezijev sulfat koji se nalazi u gorkoj soli pomaže u poboljšanju protoka krvi i smanjenju upale. Uranjanjem u kupku od gorke soli u trajanju od 20 minuta može se doživjeti značajno olakšanje od oteklina i upala u nogama.

Dokazano je da konzumacija jabučnog octa pospješuje metabolizam i potiče bolju cirkulaciju. Osim toga, visok sadržaj kalija pomaže u sprječavanju nakupljanja viška tekućine u nogama. Ocat može poslužiti i kao koristan dodatak prehrani ili se može dodati u kupku za stopala. Kombiniranjem 2-3 šalice jabučnog octa s toplom vodom, pojedinci mogu učinkovito smanjiti otekline.

Druga alternativa je probati napitke od melase i anisa.
Kombinacijom hranjivih svojstava melase, koja sadrži esencijalne minerale poput željeza, magnezija, kalcija i mangana, s umirujućim učincima anisa, može se učinkovito ublažiti oteklina. Za pripremu ovog blagotvornog napitka jednostavno zakuhajte mješavinu melase, sjemenki anisa i vode i ostavite da kuha dok se tekućina ne smanji za pola. Ovaj napitak za pomlađivanje može se piti 2-3 puta dnevno za optimalne rezultate.

Sjemenke korijandera posjeduju korisna protuupalna svojstva koja učinkovito ublažavaju otekline. Kuhanjem sjemenki korijandera i potapanjem stopala u dobiveni pripravak možete osjetiti značajno olakšanje od nelagode i oteklina.Primjena ulja gorušice u svrhu masaže nudi mnoštvo dobrobiti zbog obilja vitalnih minerala i sposobnosti ublažavanja upale. Rutinska masaža stopala ovim uljem potiče bolji protok krvi i smanjuje osjećaj umora u nogama.

Korištenje lišća kupusa kao obloga ima izvanrednu sposobnost izvlačenja viška tekućine iz tijela. Za osobe koje imaju otečene noge, oblog napravljen od svježih listova kupusa može se staviti preko noći, što rezultira smanjenjem otekline. Ključno je napomenuti da ako oteklina u nogama i gležnjevima potraje ili je popraćena dodatnim simptomima, kao što je stezanje u prsima, savjetuje se potražiti savjet liječnika kako bi se uklonila mogućnost ozbiljnijih temeljnih uzroka.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here