Oglasi - Advertisement

Česti nagoni za mokrenjem mogu uvelike smanjiti kvalitetu života, uzrokujući značajnu nelagodu. Ovaj problem često je povezan ili s benignim povećanjem prostate ili s upalom prostate, a oba se mogu manifestirati usporedivim simptomima, iako se obično javljaju u različitim životnim razdobljima.

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

Muškarci stariji od pedeset godina najčešće su pogođeni neopasnim povećanjem prostate, koje se naziva benigna hiperplazija prostate (BPH). Gotovo polovica muškaraca u šezdesetima susrest će se s povećanom prostatom. Učestalo mokrenje, koje se javlja i danju i noću, istaknuti je simptom ovog stanja.

Mlađi muškarci češće pogađaju prostatitis, koji može biti uzrokovan raznim čimbenicima uključujući bakterijske infekcije, mehaničke ozljede ili autoimune bolesti. Ova vrsta prostatitisa može se manifestirati iznenada i često je popraćena simptomima kao što su bolno mokrenje, učestalo mokrenje, otežano mokrenje, iscjedak iz uretre i vrućica. Uobičajeni simptomi također uključuju nelagodu i peckanje tijekom mokrenja.

Ako se prostatitis ne liječi na vrijeme, to može dovesti do kronične upale koja traje dulje od tri tjedna. Kronični prostatitis može dovesti do komplikacija kao što je upala mokraćnog mjehura, pogoršavajući simptome poput učestalog mokrenja i boli. U težim slučajevima upala može uzrokovati i sterilitet.

Sveobuhvatan pristup rješavanju ovih stanja obično uključuje mješavinu konvencionalnih medicinskih tretmana i holističkih dodataka prehrani. Jedan takav primjer je korištenje PRIMED 6, prirodnog dodatka prehrani koji je pokazao svoju učinkovitost u ublažavanju simptoma vezanih uz benignu hiperplaziju prostate. Uključivanjem ovog dodatka u svoj režim, pojedinci mogu iskusiti smanjenje učestalosti mokrenja, poboljšan protok urina i smanjenu nelagodu, što u konačnici nudi značajno olakšanje onima koji pate od ovih stanja.

BONUS TEKST;

Početni korak u rješavanju problema učestalog mokrenja uzrokovanog prostatitisom uključuje sveobuhvatnu dijagnostiku koja obuhvaća različite procjene, kao što su testovi urinokulture, pregled prostate i analiza laboratorijskih uzoraka. Važno je napomenuti da čak i ako test urinokulture da negativan rezultat, još uvijek postoji mogućnost upale prostate, što zahtijeva daljnje radnje. U tim slučajevima antibiotici se često propisuju kao primarni pristup, osobito kada postoji sumnja na bakterijsku infekciju.

Simptomi se mogu uvelike ublažiti promjenama načina života uz medicinske intervencije. Jedna učinkovita strategija je uključivanje veće količine vlakana u prehranu, jer to može ublažiti zatvor i posljedično smanjiti pritisak na mjehur. Dodatno, upravljanje učestalošću mokrenja može se postići smanjenjem konzumacije diuretičkih napitaka poput kave i alkohola. Strogo se savjetuje suzdržati se od pušenja jer kemikalije prisutne u dimu cigarete mogu pogoršati iritaciju mjehura.

Održavanje zdrave tjelesne težine ključno je u upravljanju simptomima, budući da višak kilograma može pojačati pritisak na mjehur. Osim toga, važno je osigurati redovito pražnjenje mokraćnog mjehura kako bi se spriječilo zadržavanje urina i razvoj bakterijskih infekcija u mokraćnom sustavu.

Kako bi poboljšali dobrobit prostate i urinarnog trakta, korisno je uključiti vitamine A, C i E, kao i minerale poput magnezija, selena i cinka u svoj režim prehrane. Ipak, preporučljivo je suzdržati se od konzumiranja začinjene hrane, jer može povećati učestalost mokrenja zbog svojih diuretičkih svojstava.

Rajčice, koje sadrže znatnu količinu likopena, služe kao dragocjeno dijetetsko sredstvo u borbi protiv problema s prostatom. Likopen, antioksidans sa snažnim svojstvima, pomaže u zaštiti prostate i potencijalno smanjuje vjerojatnost bolesti povezanih s prostatom. Uključivanjem svježe rajčice u svoje obroke ne samo da možete ublažiti neugodnosti učestalog mokrenja, već i uspostaviti trajnu obranu za optimalnu dobrobit prostate.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here