Oglasi - Advertisement

Neki simptomi mogu biti tako nasumični i tajanstveni. Iako su najčešće minorne i prolaze, povremeno mogu ukazivati ​​na gore stanje. Danas označavamo što znače trnci u rukama.

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa


Štoviše, infekcije, upalni poremećaji ili trenutačne bolesti također mogu utjecati na ovaj osjećaj bockanja. Bockanje prstiju uspoređuje se s oštrim ubodima milijuna igala. Ovo bockanje često dovodi do još većeg broja bockanja u samim iglama. Tipično, ovaj osjećaj je rezultat neadekvatnog protoka krvi unutar prstiju ili oštećenja živaca koji ruku i prste opslužuju osjećajima.S druge strane, infekcije također mogu dovesti do takvih osjećaja, poput apscesa dlanova koji uzrokuju bol pri kretanju zbog ograničenja upalnog procesa ili artritisa. Parestezija je osjećaj trnjenja u prstima. Ovo spada u neurologiju; neuropatski poremećaji proizlaze iz neprikladnog funkcioniranja zbog oštećenja inervacije perifernog živčanog sustava.

Ako dođe do oštećenja živca ili ozljede mozga, on ne uspijeva interpretirati signale koje prolaze kroz receptore, što uzrokuje trnce u rukama, primjećuje Lepa & sretna. Stručnjaci upozoravaju da neprekidno pečenje ruku može signalizirati dva zdravstvena problema: bolest štitnjače i rizik od moždanog udara.

Štoviše, osjećaj pečenja može biti posljedica infekcija ili upalnih stanja ili kao znak već postojećih sistemskih poremećaja. Utrnulost i trnci u prstima spadaju u parestezije, što ukazuje na neurološki deficit ili neuropatsku bol koja je posljedica oštećenja ili problema disfunkcije unutar perifernog živčanog sustava. Obično će osjećaj bockanja biti popraćen trncima u prstima. Ovaj simptom obično proizlazi iz neadekvatnog protoka krvi koji dolazi do prstiju ili oštećenja živaca (živaca koji služe za povezivanje šaka i prstiju) ozljeda. Osim infekcija, čak i upalna stanja_ i druge sustavne bolesti koje su ranije postojale mogu uzrokovati ove osjećaje trnaca.

S neurološkog gledišta: takvi trnci u prstima nazivaju se primjerom parestezije, tj. neuropatske boli koja nije rezultat novih ulaznih sustava, već zbog neke ozljede _ili patologije_ koja utječe na strukturu perifernog živčanog sustava.Štoviše, infekcije, upalni poremećaji ili već postojeće patologije mogu igrati ulogu u ovom osjećaju trnaca. Osjećaj trnaca u prstima je kao da ste ubodeni bezbrojnim sitnim iglama. Taj isti osjećaj trnaca često će uzrokovati više trnaca u tim istim prstima. Obično je ovaj osjećaj posljedica nepravilne cirkulacije krvi unutar prstiju ili oštećenja živaca (šaka i prsti opskrbljeni osjetom) uslijed ozljede.

Štoviše, osjećaj pečenja može biti uzrokovan infekcijama ili upalnim stanjima ili kao simptom već prisutnih sistemskih poremećaja. Utrnulost i trnci u prstima spadaju u parestezije — odražavaju neurološki deficit ili neuropatsku bol: deatestacija je oštećenje ili disfunkcija koja se javlja unutar perifernog živčanog sustava. Tipično, osjećaj bockanja javlja se zajedno s trncima u prstima.

Ovaj znak prvenstveno je rezultat nedovoljne opskrbe prstima krvlju ili oštećenja živaca povezanih sa živcima koji idu prema šakama i prstima. Osim toga, infekcije, upalna stanja i druge sistemske bolesti također mogu uzrokovati takve osjećaje trnaca. U tehničkoj neurološkoj lingvistici trnci u prstima se smatraju oblikom parestezije: točnije neuropatske boli; što se događa kao posljedica ozljede ili patologije koja utječe na periferni živčani sustav.

Osjećaj trnaca u prstima može signalizirati prisutnost mnogih zdravstvenih problema, uključujući dijabetes. Aktivnosti koje uzrokuju priklještenje živca pritiskom stalnog kontakta—što rezultira osjećajem trnaca u rukama i šakama—uključuju ponavljajuće pokrete, finu motoriku ili odmaranje ruke u nezgodnom položaju dok spavate.

Među stanjima koja je uzrokuju parestezija (trnci u rukama i prstima) je sindrom ulnarnog tunela zbog kompresije živca. Kronični slučajevi obično rezultiraju kompresijom ulnarnog živca u laktu.

Osjećaj trnaca u prstima može signalizirati niz zdravstvenih problema, uključujući dijabetes. Aktivnosti koje bi stavljale stalni pritisak na živac, kao što su radnje koje se ponavljaju ili zadaci fine motorike, odmaranje ruke u nezgodnom položaju tijekom sna, dovele bi do takvih trnaca.

Jedno od stanja/bolesti koje uzrokuje paresteziju prstiju je sindrom ulnarnog tunela zbog komprimiranog živca. U kroničnijim slučajevima, to je često posljedica kompresije ulnarnog živca u laktu.Ako osjećate trnce ili bockanje u malom prstu i prstenjaku, to bi moglo biti povezano s uklještenjem ulnarnog živca u ramenu, vjerojatno povezanom s uklještenjem u laktu ili zapešću.

Osjećaj svrbeža u kažiprstu zajedno sa smiješnim osjećajima u palcu i srednjem prstu može značiti stanje srednjeg živca, kao što je sindrom karpalnog tunela. Ako imate ovaj osjećaj trnjenja u prstima zajedno s nerazgovjetnim govorom i nekim pritužbama na glavobolju, onda bi to moglo biti nešto ozbiljnije poput moždanog udara, što bi zahtijevalo hitnu pomoć medicinskog osoblja.

Osjećate trnce i obamrlost u malom i domalom prstu? Uklještenje ulnarnog živca u ramenu; vjerojatno povezano s uklještenjem u laktu ili zglobu. Osjećaj svrbeža u kažiprstu, zajedno sa smiješnim osjećajima u palcu i srednjem prstu, može biti povezan sa stanjem srednjeg živca – kao što je sindrom karpalnog tunela. Ako osjetite trnce u prstima, uz nejasan govor i glavobolju, to bi predstavljalo nešto ozbiljnije, poput moždanog udara, što bi zahtijevalo hitnu medicinsku pomoć.

Bockanje i utrnulost u malom i domalom prstu može značiti uklještenje ulnarnog živca u ramenu, što je moguće povezano s uklještenjem u laktu ili zapešću. Osjećaj svrbeža u kažiprstu, zajedno s čudnim osjećajima u palcu i srednjem prstu, može značiti uklještenje srednjeg živca kao što je karpalni tunel. Bockanje u prstima plus nejasan govor i neke glavobolje mogu biti ozbiljniji problem poput moždanog udara, kod kojeg morate odmah potražiti liječničku pomoć.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here