Oglasi - Advertisement

Pozdrav, moji dragi pratitelji! Jeste li ikada pokušali dodati ružmarin u svoju kavu?

Sadržaj se nastavlja nakon oglasa

U ovom kratkom videu razjasnit ću što je to, zašto bi to trebalo učiniti i prednosti koje nudi. Provjerite informacije u nastavku kako biste otkrili divnu mješavinu ružmarina i kave.

BONUS:

ZNAKOVI PREDOZIRANJA PARACETAMOLA: Prekoračenje ove doze može dovesti do ozbiljnih posljedica.

Paracetamol je lijek koji se često koristi za različite probleme, kao što su glavobolje, groznica i nekoliko drugih zdravstvenih problema. Zbog različitih razloga, mnogi ljudi misle da je ovaj specifični lijek za ublažavanje bolova prilično blag i predstavlja mali rizik, a neki čak vjeruju da se može slobodno koristiti bez ograničenja.

Naravno, ova tvrdnja je potpuno netočna.

Nacionalna zdravstvena služba navodi da paracetamol ublažava bol regulirajući prijenos signala boli u mozak, nudeći olakšanje za niz problema uključujući grčeve i simptome gripe. Unatoč tome, ključno je prepoznati da uzimanje veće doze paracetamola od preporučene može značajno ugroziti cjelokupno zdravlje organizma, posebice u pogledu funkcije jetre.

Preporučeni dnevni unos paracetamola za odrasle je 500 mg, što znači konzumacija 1 do 2 tablete 3 do 4 puta tijekom dana. Ključno je pridržavati se ove doze i ne prelaziti ukupno 4 grama (što odgovara 8 tableta) u razdoblju od 24 sata.

  • Važno je održavati minimalni razmak od 4 sata između doza lijeka. Prije uzimanja paracetamola savjetuje se savjetovanje s liječnikom. Za djecu mlađu od 12 godina potrebno je potražiti savjet liječnika o pravilnom doziranju paracetamola. Također je važno naglasiti da se paracetamol ne smije davati djeci mlađoj od 6 godina; međutim, ako je potrebno, sirup treba dozirati prema dobi i težini djeteta.

Prije miješanja paracetamola s bilo kojim drugim lijekovima, osobito onima koji također sadrže paracetamol u svom sastavu, važno je posavjetovati se sa zdravstvenim radnikom. Sljedeći znakovi mogu ukazivati ​​na prekomjernu konzumaciju paracetamola:

  • Mogu se pojaviti znakovi poput nelagode u želucu, mučnine, povraćanja i problema s jetrom.
  • napadi

Simptomi se obično počinju manifestirati unutar 24 sata nakon predoziranja. Prema Health Directu, ključno je odmah potražiti liječničku pomoć u slučajevima predoziranja paracetamolom kako bi se primio potreban tretman koji djeluje kao protuotrov. Ne rješavanje ove situacije može rezultirati komom ili potencijalnom smrću.

Preporučujemo

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here